Sunday, 21 October 2012

IU pernah gagal 20 uji bakat sebelum popular!

Assalamualaikum semua! Hari ini, Amni ingin bercerita mengenai IU yang sekarang ni boleh tahan popular juga! Sebenarnya, korang tahu tak yang IU sebeum popular pernah gagal dalam 20 uji bakat! WOW! o_0 OKlah, kepada para peminat IU, Amni nak kongsikan sedikit mengenai IU ya! Sila duduk diam-diam di hadapan skrin komputer atau laptop anda dan baca! ^___^

Mini Biodata:-
Nama:- Lee Ji Eun
Nama Pentas:- IU
Tarikh Lahir:- 16 May 1993
Tempat Lahir:- Seoul, Korea
Kerjaya:- Penyanyi dan pelakon
Tinggi:- 165 cm
Berat:- 47kg (WOW! 47kg je? Amni darjah 5 pun sudah 40 kg! Ops... terlepas pula... ehehe... o_0 )

Trivia:-
1) Lee Ji Eun atau lebih dikenali sebagai IU adalah artis yang sangat berbakat dan mula terlibat dalam bidang seni sejak dari tahun 2008.
2) Kerjayanya bermula sebagai penyanyi dan album 'Lost and Found' adalah 'buah hati' pertama untuk peminatnya.
3) Nama IU diambil dari singkat 'I' dan 'You' yang membawa maksud kita boleh bersatu melalui muzik.
4) IU mula menjinakkan diri dengan bidang lakonan dengan membintangi beberapa drama seperti Dream High dan Welcome to the Show.
5) Tahun 2012 menyaksikan IU berlakon dalam drama Dream High 2.
6) 'Missing Child' adalah lagu daripada album pertama yang melonjakkan nama IU di persada seni hiburan.
7) Pernah menjadi jurucakap untuk beberapa jenama seperti Guess, Samsung dan The Saem.
8) Dipilih menjadi DJ sambilan selama dua minggu bersama Ahli kumpula B2ST, Doojuoon.
9) Dalam drama Dream High, IU memegang watak sebagai Kim Pil Suk.
10) IU mengakui dia merupakan seorang yang pemalu namun semuanya hilang sebaik berada di atas pentas.

OKlah, ni, Amni nak kongsikan sedikit gambar-gamabr IU yang Amni pinjam dari Encik Google & Puan Tumblr ^__^ Enjoy~!




OKlah! Assalamualaikum semua! Jumpa lagi dalam post yang akan datang ya! ^___^

No comments:

Post a comment