Tuesday, 30 October 2012

Ujibakat AUDIOBOOK!

Assalamualaikum semua! ^__^ Ha... cuba korang tengok video dekat atas tu... Korang tahu tak video ni mengenai apa? Okay, firstly, Amni nak tanya ni, korang ni kenal tak penulis remaja terkenal masa kini, Ain Maisarah? Actually, Amni ni kira peminat setia Kak Ain jugalah... ^_^ Siapa AinMaisarah? Haish, takkan korang tak kenal kot? Ni, kalau korang tak kenal dia, korang boleh pergi sini untuk mengenali AinMaisarah dengan lebih dekat =) ----> FanPage Rasmi AinMaisarah . Korang pun boleh pergi ke blog AinMaisarah untuk mengenali AinMaisarah ye... ---> Rumah Pink AinMaisarah . Korang pun boleh pergi ke kedai buku Popular atau MPH untuk membeli novel-novel yang ditulis oleh AinMaisarah! Best tau novel-novel dia! Meletup gitu~!

OKlah, back to the topic ya. Sebenarnya, Amni letak video ni sebab BlinkBook, iaitu syarikat pengeluaran buku AinMaisarah nak keluarkan AudioBook. (Kepada sesiapa yang tak tahu apa itu AudioBook, sila rujuk kepada video di atas ya! ) Anyway, sebenarnya syarat nak masuk video ni mesti ada intonasi bercerita yang baik, Pitch yang sesuai yang boleh menghayati watak itu dengan baik. Bagi yang berminat tu, mesti berumur dikalangan 10 hingga 17 tahun sahaja ya! Mana yang berumur 18+ tu tidak boleh ya!

Amni sebenarnya berminat nak masuk pertandingan ni. Kenapa? Sebab Amni rasa Amni sesuai nak masuk ujibakat ni... (ceh, perasan! >_<)  Kenapa Amni rasa Amni sesuai nak masuk ujibakat tu? Sebab Amni dulu pernah masuk pertandingan bercerita. And Amni dapat No.4, so sebab tulah Amni rasa Amni sesuai nak masuk ujibakat tu. Lagipun, ujibakat tu kan macam bercerita juga. Cuma ujibakat ni tak perlu nak kejar masa macam bercerita =) Lagipun, kalau terpiih, dapat ganjaran tau! Apa ganjarannya? Ish, ish, ish... tak kan tak tahu? Of Courselah "Ka Ching, Ka Ching!" hahaha... Duitlah! Dapat gaji! Memang terbaiklah! ^__^ So, kepada sesiapa yang berminat tu, apa tunggu lagi, cepat-cepatlah buat video tu dan upload ke dalam Youtube or Fanpage Official AinMaisarah! PERINGATAN! sebelum upload video korang tu, mesti pastikan page yang korang nak upload video tu merupakan Fanpage RASMI AinMaisarah ya!  Ini rupa Fanpage RASMI AinMaisarah ---->


Oklah, Amni nak pergi buat video tu. ^_^ Goo Luck kepada sesiapa yang nak masuk ya.. May the best person win! <3 Assalamualaikum ... =)

No comments:

Post a comment